ZonMw stelt dit najaar opnieuw subsidie beschikbaar voor projecten Gezonde Leefomgeving. In deze ronde gaat het om het toepassen en borgen van praktijkgerichte kennis. Heel goed passend bij de GGD praktijk! Lees in dit artikel wat voor projecten in aanmerking komen, over de ondersteuning die ZonMw biedt en wat de AWGL kan betekenen.

De subsidieoproep van ZonMw

ZonMw verstrekt subsidies aan GGD, gemeenten en provincies voor het toepassen en borgen van praktijkgerichte kennis op het gebied van Gezonde Leefomgeving. Om een gezonde leefomgeving in de praktijk te realiseren is een integrale aanpak over de verschillende domeinen van cruciaal belang. Binnen deze subsidieoproep gaat het om het toepassen en borgen van praktijkgerichte kennis, binnen de ontwikkeling en uitvoering van beleid. Hierbij kan bijvoorbeeld ook aan combinatie met het Gezond en Actief Leven Akkoord (GALA) gedacht worden.

Per project kan maximaal € 200.000,- worden aangevraagd, de totale subsidiepot is 4 miljoen. Per project mag maximaal 25% van het budget aan onderzoek en/of 25% aan ruimtelijke ingrepen besteed worden. Minimaal 5% van het budget moet worden besteed aan communicatie. De looptijd van het project is maximaal 12 maanden (start tussen april en juli 2024). 
Bekijk hier het ZonMw-nieuwsbericht met een beknopte samenvatting.
De volledige subsieoproep vind je hier (let op: download de pdf via de button rechts op de pagina).

ZonMw - aankondinging subsidieoproep: "Een gemeente kan samen met een GGD en provincie bijvoorbeeld een procesevaluatie van gedane ingrepen uitvoeren, een verdiepingsslag op een bestaand traject maken of nieuwe aanpakken en instrumenten uitproberen waarmee een gemeente bijvoorbeeld: 1) het proces kan inrichten om tot een gezonde leefomgeving te komen; 2) de leefomgeving integraal in beeld kan brengen in relatie tot gezondheid; 3) specifieke thema’s kan oppakken, op het terrein van bijvoorbeeld klimaat, mobiliteit, luchtkwaliteit."

ZonMw Informatiesessies

ZonMw organiseert voor geïnteresseerden informatiesessies. Kom ook en stel je vragen over deze subsidie! De online informatiebijeenkomsten vinden plaats op maandag 30 oktober van 14:00 – 15:00 uur en dinsdag 31 oktober van 12:00 – 13:00 uur. Tijdens de bijeenkomst geeft ZonMw een korte toelichting op de subsidieoproep en kun je vragen stellen over de inhoud en het proces van de ronde.
De sessie op 31 oktober is speciaal voor GGD'en, schrijf je hier in.

ZonMw Workshop

ZonMw organiseert een workshop over het indienen van een subsidieaanvraag voor deze oproep. Hoe gaat dit in zijn werk, hoe kun je de aanvraag het beste invullen en wat zijn specifieke aandachtpunten? Kom ook! Je hoort praktische informatie over het invullen van een subsidieaanvraag. Ook is er de mogelijkheid om vragen te stellen.
De online workshop vindt plaats op dinsdag 14 november van 9:30 – 10:30 uur. Schrijf je hier in.

Wat biedt de AWGL?

Samenwerking met een Academische Werkplaats Publieke Gezondheid is een pre bij de beoordeling van voorstellen door ZonMw. De AWGL wil graag partner zijn in jouw project, neem je Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op als je ideeën hebt? We kunnen meedenken in uitvoering, je helpen bij het vinden van goede samenwerkingspartners, en ook een rol spelen in de communicatie met o.a. deze website en onze actieve LinkedIn-community.

AWGL Vragenuurtjes

Ben je al een eind op weg met je voorstel en wil je graag even sparren over samenwerking met de AWGL - bijvoorbeeld om je resultaten straks te delen? Half november zitten onze coördinatoren éxtra laagdrempelig voor jullie (deelnemers aan de AWGL) klaar. Aanmelden kan per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., je ontvangt een teamslink retour.

  • Maandag 13 november, tussen 12:00 en 14:00 uur
  • Woensdag 15 november, tussen 10:00 en 12:00 uur

Wil je graag up-to-date blijven met alle nieuwtjes, schijf je dan hier in!