Het is zover! Met trots kunnen we het volledige programma bekend maken van ons symposium op 13 oktober. En wat hebben we er zin in! De ochtend zal worden geopend met de presentatie 'Vet verleid' door Thomas de Beus en Karen Geurtsen. Deze onderzoeksjournalisten van het KRO NCRV programma Pointer vertellen hoe zij met journalistiek data-onderzoek in beeld brengen hoe uitdagend de voedselomgeving voor jongeren kan zijn.

We vervolgen het programma met deelsessies met daarin uiteenlopende presentaties van GGD’en, universiteiten en RIVM, binnen de thema's Beweegvriendelijke leefomgevingStedelijke omgevingGezonde openbare ruimte en Hinder en monitoring. Een mooie manier om elkaar te ontmoeten en een prachtige gelegenheid om ruim de tijd te nemen om te discussiëren over de onderzoeken en de relevantie voor de praktijk!

Voor we gaan lunchen, sluiten we gezamenlijk af met een korte terugblik op de parallelle sessies en nemen we afscheid van Peter van den Hazel, die de Academische Werkplaats jarenlang heeft gecoördineerd. Klik hier voor het volledige programma.

Het symposium is exclusief voor medewerkers van GGD’en, universiteiten, hogescholen en het RIVM die zich bezig houden met het onderwerp Gezonde Leefomgeving. Aanmelden is verplicht en kan nog tot 5 oktober. 

Zet een klas van twintig Nederlandse kinderen op een rij en er zijn er zeker drie te zwaar. Vooral het overgewicht bij pubers neemt de laatste jaren flink toe. Die extra kilo’s vet zijn niet onschuldig: grote kans dat deze kinderen opgroeien tot volwassenen die blijven worstelen met hun gewicht, eerder ziek worden en minder lang leven. Hoe ontkom je hieraan als je door slimme marketeers altijd en overal wordt verleid om te snacken en drinken wat je wilt? Wordt het tijd dat we de gezondheid van onze jeugd beter gaan beschermen? En wat is daar dan voor nodig?

Pointer

 

September 2022

Downloads

Programma

Wil je graag up-to-date blijven met alle nieuwtjes, schijf je dan hier in!