Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij onderzoek van de GGD naar overlast van omwonenden van een fabriek? En hoe ervaren bewoners in de omgeving van een vliegveld de geluidhinder en slaapverstoring door vliegverkeer? Voor wie het had gemist gaven Anne, Tjitske en Manon hun presentaties van ons symposium opnieuw in een lunchwebinar. Kon je ook daar niet bij zijn? Kijk dan hier de presentaties terug.

De Academische Werkplaats Gezonde Leefomgeving organiseerde op 13 oktober het Symposium Gezonde Leefomgeving. Op het symposium waren vier parallelle sessies met presentaties. Niet alle aanwezigen konden dus alle presentaties bijwonen. En niet alle ge├»nteresseerden konden op het symposium aanwezig zijn. Daarom organiseren we een serie van lunchwebinars waarop een deel van onze presentaties nogmaals aan bod komen.

 

Terugkijken: 6 februari 2023 - Hinder & Monitoring

 

'Beleving van geur in de buurt van een papierfabriek'

Manon Vaal van GGD Gelderland-Midden presenteerde haar onderzoek naar geurhinder van een papierfabriek. Over de monitoring van de waarneming van geur via vragenlijsten en een app over effecten op de gezondheid en geurbeleid. Meer weten? Lees hier het rapport.

 

'Belevingsonderzoek geluidhinder en slaapverstoring luchtvaart 2020'

Anne Meerdink van GGD GHOR Nederland en Tjitske Sijbrandij van GGD Fryslân geven een presentatie over de monitoring van hinder van vliegverkeer. Hoeveel geluidhinder en slaapverstoring is er rond vliegvelden? Welke aanbevelingen volgen uit dit onderzoek? Voor meer informatie bekijk je hier de factsheet en het rapport.

 

Webinar Stedelijke Omgeving op 19 december 2022

Op maandag 19 december vond de eerste webinar uit deze serie plaats, met presentaties binnen het thema Stedelijke Omgeving. Ook deze is terug te kijken op onze website.

 

Februari 2023

Wil je graag up-to-date blijven met alle nieuwtjes, schijf je dan hier in!