Wie is wie?

Birgit helpt bij het organiseren van onze bijeenkomsten, beheert onze website en nieuwsberichten, verzorgt onze administratie en neemt een deel van de correspondentie op zich. Voor de projecten die deel uit maken van het ZonMw programma Gezonde Leefomgeving Integrale Aanpak is zij ons eerste aanspreekpunt. Ze woont met haar vriend in Arnhem en werkt als projectondersteuner bij GGD Gelderland-Midden.

Na zo’n zeven jaar in marketingcommunicatie gewerkt te hebben bij commerciële organisaties, wilde ik graag bij een organisatie werken waar het maatschappelijk belang centraal staat. Ik kijk ernaar uit om de  projecten, en de kennis die GGD’en en samenwerkingspartners in huis hebben, op awgl.nl onder de aandacht te brengen en te delen met een breed publiek.

Vertegenwoordiger Regio Oost: Kamla Makarawung

Kamla werkt sinds september 2023 bij GGD Gelderland-Midden als manager Algemene Gezondheidszorg. Zij is opgeleid als gezondheidswetenschapper. Na een carrière bij de Koninklijke Landmacht werkt Kamla nu al meer dan twintig jaar in de wereld van de publieke gezondheid. Eerst jarenlang bij GGD Flevoland, onder meer als hoofd van de Regionale Ambulancevoorziening en daarna als hoofd van de afdeling Beleid en Onderzoek en tevens als directiesecretaris. Deze laatste functie combineerde zij met die van strategisch adviseur Veiligheidsregio Flevoland. In haar huidige functie als afdelingsmanager AGZ van GGD Gelderland-Midden valt het cluster Milieu en Gezondheid onder haar verantwoordelijkheid. Tevens vertegenwoordigt zij de GGD’en van Kring Oost Nederland in landelijke overleggen, en is het bovenregionale team Milieu & Gezondheid van de regio Oost bij haar ondergebracht. Daarmee is het thema ‘gezonde leefomgeving’ een groot aandachtsveld voor haar.

Te weinig mensen beseffen hoe groot de impact van onze leefomgeving op onze gezondheid is. Hier is werk aan de winkel; we moeten als academische werkplaats met onze voeten in de klei de concrete praktijk dienen.