Wij steunen onderzoeksprojecten waarin GGD’en antwoord geven op praktijkvraagstukken over gezondheid en leefomgeving. Medewerkers bij de GGD’en vergroten niet alleen hun onderzoeksvaardigheden maar krijgen ook de basiskennis over omgevingsfactoren die onze gezondheid beschermen en bevorderen. Ook kennisinstellingen zoals universiteiten komen in aanmerking voor ondersteuning, tenminste als een GGD hoofduitvoerder is. 

Bekijk de deadlines voor het indienen van aanvragen hier en lees meer over de voorwaarden voor ondersteuning van jouw onderzoeksproject of desktopstudie

De vraagstukken van gemeenten rond onze leefomgeving zijn heel divers. Van de impact van brommers of biomassacentrales op de luchtkwaliteit, tot aan geuroverlast door veebedrijven, de uitstoot van elektrisch verkeer en hittegolven. Ook onderzoek naar omstandigheden die juist een positief effect op gezondheid hebben, zoals groene speeltuinen en of bewonersparticipatie voor ontmoeting of ontspanning in hun wijk, komen voorbij in onze Academische Werkplaats.

Laat je inspireren door projecten van anderen of lees alles over het aanvragen van ondersteuning van jouw onderzoeksproject of desktopstudie.