Podcastserie Nederland verbouwt in 7 vragen

Ben je al begonnen aan deze mooie podcastserie? Vorige week kwam de 4e aflevering online. Nederland gaat op de schop en de ruimte is schaars. Er zijn grote opgaven in de ruimtelijke ordening, natuur, voedsel, wonen, reizen, werken en energie. Hoe ziet Nederland er uit in 2050? Hoe komen we dan aan onze energie? Gaan we echt veel minder reizen? Hoe zorgen we voor een huis voor iedereen?

Uitgelicht: Project Groen en Luchtkwaliteit

Luchtkwaliteit is één van de onderwerpen die veel aan bod komen in projecten bij de Academische Werkplaats Gezonde Leefomgeving. Er bestaan veel aannames over schone en vuile lucht die het onderzoeken waard zijn. Zoals groen in de stad; Intuïtief denken veel mensen dat dat meer groen ook voor een schonere lucht zorgt in de stad. Maar klopt dat wel?

Luistertip RIVM Podcast

In deze tijd van het jaar zijn er weinig (bij)scholingsbijeenkomsten. Wil je graag bijblijven? Onderbreek je lange dag achter de computer eens met een gezonde wandeling. En doe dan je oortjes in en word ondertussen bijgepraat.

Aankondiging: Symposium Gezonde Leefomgeving

Wij organiseren op donderdag 13 oktober 2022 van 9.30 -13.00 uur het symposium Gezonde Leefomgeving. De thema’s van het symposium zijn bekend. Uit de vele inzendingen van presentaties hebben we een mooi programma kunnen samenstellen.

Nieuw project: Verkoeling bij hitte

In deze hete week kondigen wij een passend nieuw onderzoeksproject aan: Verkoeling bij Hitte. Kunnen we genoeg verkoeling vinden op warme dagen? En welke factoren bepalen dat?

Call voor onderzoeksvoorstellen: 25 oktober

Op 25 oktober 2022 loopt de volgende deadline af voor het indienen van voorstellen voor onderzoekssubsidies van de Academische Werkplaats Gezonde Leefomgeving! Kijk of je in aanmerking komt voor subsidie, en lees alles over de procedure en voorwaarden rustig na op onze site. Overweeg je een voorstel in te dienen? Neem dan tijdig contact met ons op. We adviseren je graag over de meest kansrijke route en ondersteunen je bij het uitwerken van een voorstel.

 

Wil je graag up-to-date blijven met alle nieuwtjes, schijf je dan hier in!