Lunchwebinar Stedelijke Omgeving op 19 december 2022

Hoorde jij na afloop van ons symposium ook zo veel collega’s praten over de ‘gezondste wijk’ náást een snelweg? En zou jij die interessante presentatie over de gezondheidsimpact van verkeer als we allemaal elektrisch gaan rijden niet ook graag horen? Mogelijk heb ook jij deze presentaties gemist omdat je op ons symposium bij een parallelsessie was. Of misschien was je er wel en wil je je collega’s attent maken op de mooie inzichten die je opdeed bij de presentaties van Imke en Janneke?

Nieuw project: Voedselomgeving gezinnen met kinderen Amsterdam en Den Haag

Gezond eten is belangrijk, zeker voor opgroeiende kinderen. Maar voor huishoudens met een laag inkomen in een omgeving met veel ongezond voedselaanbod valt dat niet mee. Hoe kan de keuze voor het kopen en bereiden en eten van gezond voedsel makkelijker worden gemaakt?

Gezonde leefomgeving is ook… Ontmoeten

De Academische Werkplaats Gezonde Leefomgeving richt zich op de leefomgeving in de breedste zin van het woord. Een onderwerp waar je hierbij misschien niet meteen aan zou denken is ‘ontmoeten’. De inrichting van de leefomgeving kan ontmoetingen tussen bewoners stimuleren of juist ontmoedigen.

Gezonde leefomgeving is ook… Voedselomgeving

De Academische Werkplaats Gezonde Leefomgeving richt zich op de leefomgeving in de breedste zin van het woord. Een onderwerp waar je hierbij misschien niet meteen aan zou denken is de voedselomgeving. Het aanbod van voeding in jouw directe omgeving heeft veel invloed op de (on)gezonde keuzes die je maakt.

‘GGD Rekentool Luchtkwaliteit en Gezondheid’ in de praktijk

De Academische Werkplaats Gezonde Leefomgeving draagt bij aan meer inzicht en kennis over de gezonde leefomgeving. GGD’en gebruiken de uitkomsten van onze onderzoeken in hun advisering. Een mooi voorbeeld hiervan is de GGD Rekentool Luchtkwaliteit en gezondheid. In 2021 werd deze tool in een AWGL project geactualiseerd en uitgebreid. Inmiddels wordt de GGD Rekentool in verschillende regio’s toegepast.

Call voor onderzoeksvoorstellen: 10 mei

Op 10 mei 2023 loopt de volgende deadline af voor het indienen van voorstellen voor onderzoekssubsidies van de Academische Werkplaats Gezonde Leefomgeving! Kijk of je in aanmerking komt voor subsidie, en lees alles over de procedure en voorwaarden rustig na op onze site. Overweeg je een voorstel in te dienen? Neem dan tijdig contact met ons op. We adviseren je graag over de meest kansrijke route en ondersteunen je bij het uitwerken van een voorstel.

 

Wil je graag up-to-date blijven met alle nieuwtjes, schijf je dan hier in!