Wij stimuleren GGD medewerkers Gezonde Leefomgeving hun academische vaardigheden up to date te houden, of zelfs te vergroten. Hiermee dragen we bij aan evidence based handelen. Onderdeel van ons aanbod is (bij)scholing van GGD-medewerkers. Dit doen wij door referaten, webinars, symposia of workshops te organiseren. Ook brengen wij symposia en cursussen georganiseerd door derden bij GGD-medewerkers onder de aandacht.

Referaten

Wil je als medewerker bij een GGD wetenschappelijke artikelen kritisch leren beoordelen, onderzoeksresultaten toepassen in jouw praktijk of jouw onderzoeksvaardigheden opfrissen? Neem deel aan een referaat dat we samen met de Kenniskring Milieu en Gezondheid organiseren. Een referaat is een bijeenkomst waarin we in een uur een artikel over een relevant onderzoek bespreken. Als voorbereiding lees je zelf het artikel door en denk je alvast na over vragen die we je voorafgaand sturen. Tijdens de bijeenkomst bespreken we hoe het onderzoek is opgezet, hoe de analyses zijn gedaan, of de conclusies volgen uit de resultaten en of het artikel bruikbaar is voor de GGD-praktijk. Referaten vinden een paar keer per jaar plaats. Soms fysiek, soms online. 

Kijk onder activiteiten of er binnenkort een referaat is gepland. Sta je op de verzendlijst van de Kenniskring Medische Milieukunde? Dan krijg je de uitnodiging voor het referaat vanzelf in je mailbox. Sta je niet op deze verzendlijst en wil je graag deelnemen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Webinars, symposia en workshops

We brengen regelmatig GGD-medewerkers en wetenschappers bij elkaar in webinars en symposia omdat we de discussie over relevant onderzoek willen stimuleren en kennis delen. Ook kan een onderzoeksproject een workshop/ scholing organiseren, dan gaat het bijvoorbeeld over het toepassen van ontwikkeld instrumentarium of nieuwe inzichten. Check onze agenda of er binnenkort een webinar of symposium is gepland. En meld je aan voor onze nieuwsbrief om altijd up to date te blijven.

Tips voor cursussen en Congressen

Ook houden we je graag op de hoogte van interessante congressen en cursussen van anderen op ons vakgebied. Tips vind je in onze nieuwsbrief of op deze website.