Scholing
Kijk hier de webinars en workshops georganiseerd door de Academische werkplaats Gezonde Leefomgeving terug. Daarnaast vind je hier onze tips voor interessante (bij)scholingen (in alle mogelijke vormen) over Gezonde Leefomgeving die worden of werden georganiseerd door derden. Zoek je een specifiek onderwerp? Maak gebruik van de filters (tags) of de zoekfunctie bovenin deze website.
Jouw input voor deze pagina is erg welkom. Wil je je ervaring delen of heb je een tip? Laat het ons weten! Mail naar:
Boek: A Sound Approach to Noise and Health
Meer weten over geluid en gezondheid? Lees het gratis e-book: A Sound Approach to Noise and Health. Dit boek is samengesteld door Irene van Kamp (RIVM) en Fred Woudenberg (GGD Amsterdam) en biedt een frisse en toegankelijke kijk op dit thema.
Webinar terugkijken: Onderzoek doen met bewoners (uit aandachtswijken)
Op 27 november organiseerden we het webinar Onderzoek doen met bewoners (uit aandachtswijken). Marjolein Stoopendaal en Ike Kroesbergen (GGD West-Brabant) en Hadewych Cliteur (Pharos) deelden praktijkvoorbeelden en handige tips over het doen van inclusief onderzoek.
Master 'Gezond Gedrag en Leefomgeving' bij Aeres Hogeschool Almere
Sinds 2023 biedt Aeres Hogeschool Almere de tweejarige deeltijd master Gezond Gedrag en Leefomgeving aan. Een opleiding die zich richt op de wisselwerking tussen gezondheidsgedrag en de fysieke en sociale leefomgeving.
Webinar terugkijken: Geluidluwe zijde met een geluidrooster
Op dinsdag 10 december 2024 deelde onderzoeker Imke van Moorselaar van GGD Amsterdam de bevindingen en aanbevelingen die voortkomen uit het belevingsonderzoek Geluidluwe zijde met een geluidrooster.
Hoorcollege: Rethinking urban environments and health
In het hoorcollege‘Rethinking urban environments and health’ geeft Cathryn Tonne (een vooraanstaand onderzoeker op het gebied van milieu en gezondheid) een fascinerende kijk op de relatie tussen stedelijke omgevingen en de gezondheid van bewoners.
Hoorcollege: The revision of the EU Ambient Air Quality Directive – A case for Consequential Epidemiology
In het hoorcollege ‘The revision of the EU Ambient Air Quality Directive – A case for Consequential Epidemiology’ geeft Barbara Hoffmann (hoogleraar milieu-epidemiologie aan de Heinrich-Heine-Universiteit Düsseldorf) inzicht in de inzet van europese milieuepidemiologen in de herziening van de EU-richtlijn voor luchtkwaliteit.
Wil je graag up-to-date blijven met alle nieuwtjes, schijf je dan hier in!