Publicaties en presentaties

Resultaten van onderzoeksprojecten zijn niet alleen op deze website te vinden. We faciliteren ook actief de verspreiding van kennis en vergroten de zichtbaarheid van ons vakgebied via artikelen in vakbladen, websites van anderen en social media. 

Vakbladen

De resultaten van onze projecten zijn vaak niet alleen interessant voor GGD-professionals, maar ook voor medewerkers van bijvoorbeeld gemeenten of adviesbureaus. Zij halen hun kennis onder meer uit een keur aan thematische vakbladen. We stimuleren onze onderzoekers om de resultaten van hun projecten ook in deze bladen te publiceren. Om het publiceren van artikelen in vaktijdschriften laagdrempeliger te maken, bieden we onze onderzoekers onder meer ondersteuning van een tekstschrijver. En, we onderhouden actief contact met vakbladen.

Congressen

Ook stimuleren we onderzoekers hun resultaten te presenteren op congressen. We zetten ons in voor meer presentaties van GGD’ers op vakcongressen, onder andere door deel te nemen aan de programmacommissie van het GTL-congres.

Wil je meer hierover weten? Neem dan contact op met de coördinatoren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.