Een desktopstudie biedt een GGD-medewerker ruimte om zich (extra) te verdiepen. Een desktopstudie is een kort onderzoeksproject, waarvoor wij maximaal 60 uur financieren. De studie wordt binnen enkele weken afgerond, denk bijvoorbeeld aan een literatuuronderzoek. 

Voorwaarden

  • Betrokkenheid van een kennisinstituut is een vereiste. Directe betrokkenheid of cofinanciering van een gemeente of provincie is (in tegenstelling tot bij een onderzoeksvoorstel) niet nodig, maar je moet wel aantonen dat de studie breed toepasbaar is in de GGD-praktijk.
  • Een desktopstudie leidt tot een (korte) rapportage en/ of artikel in een Nederlands vakblad. De rapportage en/of het artikel plaatsen we op deze website. 
  • De indiener van een voorstel is niet per definitie zelf ook de uitvoerder. Ook een werkgroep of vakgroep van GGD GHOR Nederland kan een voorstel indienen. Wij doen dan een suggestie wie de studie kan uitvoeren, of doen een oproep in onze nieuwsbrief. De uitvoerder is altijd in dienst van een GGD.

Criteria

De coördinatoren besluiten - in afstemming met het Bestuur - of een voorstel wordt gehonoreerd. Hierbij hanteren wij deze criteria: 

  • maatschappelijke en wetenschappelijke relevantie;
  • bredere toepasbaarheid in de GGD-praktijk (in andere gemeenten/GGD-regio’s);
  • verspreiding van de resultaten en inzichten na afronding project via een rapportage of artikel in een vakblad.

Algemene voorwaarden

Als we jouw aanvraag honoreren, ontvang je een toekenningsbrief met de vermelding van de hoogte van de financiële bijdrage en eventuele specifieke voorwaarden waaraan je dient te voldoen. Hieronder tref je alvast onze algemene voorwaarden.

  • Je houdt je aan de in het voorstel aangegeven tijdsplanning (startdatum, einddatum, tijdsinvestering), methodiek en eindproducten (publicaties, presentaties, etc.). Aanpassing hiervan is alleen mogelijk met goedkeuring van de coördinatoren vooraf.
  • Resultaten zijn openbaar. Je uitingen (bijvoorbeeld rapporten en presentaties) maak je op in de huisstijl van de AWGL. 
  • Vanuit het onderzoeksproject lever je desgevraagd input voor nieuwsbericht(en) voor de nieuwsbrief, deze website en social media (LinkedIn).
  • Financiering geschiedt op basis van nacalculatie. 

Direct aanvragen 

Volg ons stappenplan en dien je aanvraag in.

Meer weten?

De coördinatoren vertellen je graag meer over de voorwaarden en helpen je op weg bij het indienen van een voorstel. Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..