De indiener van het voorstel en uitvoerder van het onderzoeksproject is een GGD. Deze betrekt ten minste één gemeente of provincie én een kennisinstelling. Een onderzoeksproject duurt maximaal zes maanden. Het richtbedrag voor de bijdrage vanuit de AWGL is maximaal 20.000 euro (bij meerdere samenwerkende GGD'en is er meer budget mogelijk, neem contact op voor de mogelijkheden).

Ons Bestuur besluit over honorering op basis van advies van GGD-deskundigen en de Raad van Advies. Bij uitzondering kan het Bestuur besluiten tot een langer lopend project en/ of een hoger bedrag toekennen, als de argumentatie van de aanvragers hiertoe aanleiding geeft. Aanleiding voor een uitzondering is bijvoorbeeld dat je met veel GGD'en samenwerkt in een project, dat het aanleren van onderzoeksvaardigheden fors onderdeel is van je project of dat je onderdeel bent van een samenwerkingsverband met subsidie van bijvoorbeeld ZonMW of een Europees fonds. Benieuwd wie ons Bestuur en Raad van Advies vormen? Bekijk de wie is wie.

Criteria 

Aanvragen worden beoordeeld aan de hand van de volgende criteria:

  • maatschappelijke en wetenschappelijke relevantie
  • wetenschappelijke kwaliteit
  • haalbaarheid van de onderzoeksopzet
  • bredere toepasbaarheid in de GGD-praktijk (in andere gemeenten/ GGD-regio’s)
  • een reële begroting, waarbij cofinanciering van gemeente/ provincie en eventueel een GGD is aanbevolen.

Algemene voorwaarden

Als het bestuur jouw aanvraag honoreert, dan ontvang je een toekenningsbrief met de vermelding van de hoogte van de financiële bijdrage en eventuele specifieke voorwaarden waaraan je dient te voldoen. Hieronder tref je alvast onze algemene voorwaarden.

  • Je houdt je aan de in het voorstel aangegeven tijdsplanning (startdatum, einddatum, tijdsinvestering), methodiek en eindproducten (publicaties, presentaties, etc.). Aanpassing hiervan is alleen mogelijk met goedkeuring van de coördinatoren vooraf. Stem dit af met de projectmentor.
  • Resultaten zijn openbaar. Je uitingen (bijvoorbeeld rapporten en presentaties) maak je op in de huisstijl van de AWGL. 
  • Vanuit het onderzoeksproject lever je desgevraagd input voor nieuwsbericht(en) voor de nieuwsbrief, deze website en social media (LinkedIn).
  • Financiering geschiedt op basis van nacalculatie. 

Direct aanvragen?

Volg ons stappenplan op de pagina indienen en dien je aanvraag in.

Meer weten?

De coördinatoren vertellen je graag meer over de voorwaarden en helpen je op weg bij het indienen van een voorstel. Mail ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.