Birgit projectondersteuner

Sinds kort heeft het coördinatieteam van de Academische Werkplaats Gezonde Leefomgeving (AWGL) een nieuw teamlid verwelkomd. Birgit van Herk is op 1 augustus begonnen als projectondersteuner en zal ondersteuning bieden op het gebied van communicatie en administratie voor de ZonMw-projecten. In dit korte interview stellen we Birgit graag aan je voor.

Birgit van Herk

Birgit van Herk is 31 jaar oud en woont samen met haar vriend in Arnhem-Zuid. Met een achtergrond in communicatie zal Birgit de GGD Gelderland-Midden en de Academische Werkplaats Gezonde Leefomgeving versterken in haar rol als projectondersteuner.

Hoe ben je bij de AWGL terechtgekomen?

Ik heb zo’n zeven jaar in marketingcommunicatie gewerkt bij commerciële organisaties. Hoewel ik daar veel heb geleerd, merkte ik dat ik graag voor een organisatie wilde werken waar het maatschappelijk belang centraal staat. Naarmate je carrière vordert, ontdek je steeds beter wat je belangrijk vindt in je werk. Voor mij was dat een organisatie vinden die aansluit bij mijn persoonlijke waarden.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik al snel de vacature voor projectondersteuner bij GGD Gelderland-Midden en de AWGL tegen. Na mijn sollicitatiegesprekken kreeg ik een goed beeld, en was ik enthousiast om deel uit te maken van het team. De gedrevenheid van het team werkt aanstekelijk en motiveert mij om elk project met de nodige zorg en aandacht te ondersteunen.

Waar kijk je naar uit?

Allereerst kijk ik ernaar uit om meer te leren over de thema’s rondom milieu en gezondheid. Maar daarnaast verheug ik me er ook op om de projecten, en de kennis die GGD’en en samenwerkingspartners in huis hebben, op awgl.nl onder de aandacht te brengen en te delen met een breed publiek. 

Heb je nog een slotopmerking?

Tot voor kort, toen ik bij de GGD kwam werken, was de Academische Werkplaats Gezonde Leefomgeving mij nog onbekend. Inmiddels heb ik ontdekt hoe veel er achter de schermen gebeurt op het gebied van adviezen en onderzoeken. Dit vind ik bewonderingswaardig. Vanuit mijn rol als projectondersteuner hoop ik hieraan een waardevolle bijdrage te kunnen leveren.

 

September 2024

Wil je graag up-to-date blijven met alle nieuwtjes, schijf je dan hier in!