De AWGL ondersteunt en subsidieert onderzoek in de Gezonde Leefomgeving. Heb jij interesse om daar zelf ook mee aan de slag te gaan? Graag verwelkomen wij voor 15 mei weer nieuwe voorstellen! En daar kunnen we je bij ondersteunen. We zetten ons aanbod graag voor je op een rijtje!

Onderzoeksprojecten

pexels bich tran 1074914Jaarlijks subsidieren we vijf tot tien onderzoeksprojecten met een looptijd van ongeveer een half jaar. De indiener van het voorstel en (hoofd)uitvoerder van het onderzoeksproject is een GGD-medewerker. Bij het onderzoek zijn ten minste één gemeente of provincie én een kennisinstelling betrokken, en desgewenst helpen we daarbij. Een onderzoeksproject is liefst binnen zes maanden afgerond, het richtbedrag voor de bijdrage vanuit de AWGL is maximaal € 20.000 (bij meerdere samenwerkende GGD'en is het richtbedrag hoger). We bieden een projectmentor gedurende de uitvoering van het project. Meer weten? Lees verder op onze site

CALL: Op 15 mei gaan we weer onderzoeksvoorstellen beoordelen, zodat deze zomer weer nieuwe onderzoeken van start kunnen. Kunnen we jouw voorstel tegemoet zien? Ons ondersteuningsaanbod lees je hieronder. 

Wat we onderzoeken

De Academische Werkplaats Gezonde Leefomgeving ondersteunt onderzoeksprojecten, zowel praktisch als financieel, in de GGD-praktijk. Dat doen we om GGD-medewerkers te stimuleren en ondersteunen hun academische vaardigheden up to date te houden, of zelfs te vergroten. We richten ons op onderzoek over het gezond maken, of houden, van de leefomgeving. En op concrete vragen van GGD’en, gemeenten en provincies. Zo brengen we kennis uit praktijk, wetenschap en beleid bij elkaar.

Voorbeelden van ons onderzoek vind je in onze projectenbank.

Voor onze onderzoeken zijn we afhankelijk van initiatieven en ideeën uit de GGD-praktijk. We subsidiëren korte desktopstudies (max 60 uur) en onderzoeksprojecten (ca 6 mnd, part-time).

Ondersteuningsaanbod voorjaarscall 2024

Ben je GGD'er en kun je nog wel wat inspiratie of ondersteuning gebruiken om te komen tot een voorstel? Daar hebben we een mooi aanbod voor:

- Projectenbrainstorm

Op 7 maart organiseren we een projectenbrainstorm om ideeën te pitchen, elkaar te inspireren, om samen te discussiëren over uitwerkingen en om samenwerkingsverbanden aan te gaan. Schrijf je snel in! Als je al een idee heb van een thema/onderwerp gaan wij vast op zoek naar geschikte kennispartners die ook bij de brainstorm aanwezig kunnen zijn.

- Vragenuurtje: Projectvoorstel schrijven

Ben je nog niet zo bekend met het schrijven van een voorstel en zou je graag tips en trics willen krijgen? Maak dan gebruik van het AWGL Vragenuurtje: Projectvoorstel schrijven op dinsdag 26 maart om 10.00 u. Onze coördinatoren staan voor je klaar met waardevolle tips! Meld je aan, dan ontvang je een linkje voor overleg met een van onze coördinatoren.

- Vragenuurtje: Projectidee

Overweeg je een voorstel in te dienen maar twijfel je nog? Hoe kom je nou van idee tot voorstel? Maak gebruik van het AWGL Vragenuurtje: Projectideeën op maandag 8 april om 10.30 u. We bellen je graag even terug om met je mee te denken. We adviseren je over de meest kansrijke route, brengen je in contact met onze kennispartners en ondersteunen je bij het uitwerken van een voorstel.

- Of neem gewoon tussentijds contact met ons op!

Overweeg je een voorstel in te dienen? Neem dan altijd tijdig contact met ons op. Zo kunnen we je vroegtijdig bijstaan en voorkomen we dat je ergens onnodig tijd in stopt. En we zorgen dat onze beoordelaars precies de informatie krijgen die ze nodig hebben. Contact leggen mag altijd, ook buiten de vragenuurtjes. Ook als er geen call is.

Desktopstudies

We subsidiëren ook korte desktopstudies (maximaal 60 werkuren). Bijvoorbeeld om eens de literatuur in te duiken voor het antwoord op die vraag die al een tijdje in je achterhoofd sluimert… GGD-medewerkers kunnen hiervoor het hele jaar door een aanvraag indienen via het formulier op onze site. Als je voorstel voldoet aan de voorwaarden, kun je al binnen enkele weken van start! Ook hiervoor geldt; neem even contact met ons op als je overweegt een aanvraag in te dienen, dan helpen we je op weg.

 

Januari 2024

Wil je graag up-to-date blijven met alle nieuwtjes, schijf je dan hier in!