Het congres Geluid Trillingen en Luchtkwaliteit vindt dit jaar plaats op dinsdag 12 en woensdag 13 november. Dit congres wordt goed bezocht door beleidsmakers bij alle overheidslagen en medewerkers van adviesbureaus en omgevingsdiensten. Ook de presentaties komen veelal rechtstreeks uit de praktijk. Een hele mooie manier om je praktijkkennis én -netwerk uit te breiden dus!

De dinsdag

De plenaire start op dinsdag 12 november wordt verzorgd door Prof. Dr. Maarten Krol (Wageningen Universiteit). Hij vertelt in zijn lezing ‘Milieumetingen en -berekeningen in een brede maatschappelijke context’ over zijn ervaringen in de Expertgroep Gezondheid IJmond. Deze expertgroep adviseert gevraagd en ongevraagd de Staatssecretaris over de milieu- en leefomgevingsonderzoeken, afspraken, adviezen of plannen die betrekking hebben op de omgeving en in het bijzonder de verduurzaming van Tata Steel.
Gedurende deze dag zijn er verder parallelsessies geprogrammeerd over stikstofdepositie en over geluid. In het bijzonder komen aan bod: geluidwetgeving, geluidbeleid, weg- en railverkeerslawaai en woningbouw in relatie tot geluid.

De woensdag

Op woensdag heeft de kickoff de titel ‘Geluidhinder oplossen is meer dan decibellen reduceren’ en wordt gehouden door Prof. dr. Marcel Cobussen (Universiteit Leiden). Hij zal uitgebreid ingaan op de aspecten en maatregelen rondom de beleving van geluid.
De parallelsessies op deze slotdag gaan over geluid (industrielawaai, windturbines, luchtvaart), luchtkwaliteit en trillingen.

Meer informatie en inschrijven

Geïnteresseerd geraakt in dit leuke praktijkcongres? Via de congreswebsite vind je meer informatie. Ook inschrijven kan daar.

 

September 2024

Wil je graag up-to-date blijven met alle nieuwtjes, schijf je dan hier in!