Een betere gezondheid ligt op straat! Een goed ingerichte leefomgeving draagt bij aan een gezondere levensstijl en een betere gezondheid. En dat begint als je de deur uitstapt. Toch richten we onze straten niet vanzelfsprekend zo in dat ze onze gezondheid bevorderen.

Dit kan en moet anders. Duizenden straten vormen een machtig netwerk dat beter benut kan worden voor een gezondere samenleving.

De straaDkrant

In het project de straaD werken overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen samen aan het transformeren van straten. De 7e editie van straaD richt zich op gezondheid. Deze editie is een samenwerking van BoschSlabbers, Buro Bergh GGD Amsterdam, GGD Rotterdam-Rijnmond en GGD GHOR Nederland

Hoe maak je een gezonde straat?

De zeven.destraad.nl laat zien hoe je overal een gezonde(re) straat kunt maken. Door de thema’s bewegen, ontspannen, ontmoeten, eten en beschermen in samenhang te beschouwen, ontwerp je een gezonde straat. 

Het begint met meer ruimte in de straat door een autoluwe inrichting.  Wandelen doe je gewoon vanaf de voordeur en fietsen is vaak het snelst.  Spelen en ontmoeten kan dichtbij huis.  Een groene inrichting zorgt voor ontspanning en bescherming tegen hitte, UV en wateroverlast.

Papieren versie

Wil je gedrukte exemplaren van straaDkrant #7 ontvangen? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

de straaD

 

Juni 2024

Wil je graag up-to-date blijven met alle nieuwtjes, schijf je dan hier in!