Veel partijen houden zich bezig met een gezonde leefomgeving. We denken dan al gauw aan de verschillende afdelingen binnen de gemeente en GGD. Maar wist je dat er ook verschillende NGO’s zijn die zich inzetten? En dat ook dat mooie koppelkansen voor jou en je gemeenten biedt?

Ben jij bezig met gezonde leefomgeving in wijken waar

  • Meer sociale cohesie nodig is
  • En een duidelijke behoefte is vanuit bewoners op het gebied van spelen en bewegen, ontmoeten en groen?

Dan hebben wij een mooie koppelkans voor je!

Initiatief NGO’s

Jantje Beton, IVN Natuureducatie en JOGG hebben de ambitie om vijftien gezonde buurten te ontwikkelen. Zij omschrijven dit als fijne, groene plek waar kinderen creatief kunnen spelen, waar bewoners elkaar ontmoeten en iedereen lekker kan bewegen. Gemeenten kunnen zich uiterlijk tot 19 april 2024 inschrijven om hieraan mee te doen. Ze bieden procesbegeleiding en subsidies. Zowel voor fysieke ingrepen als om activiteiten te organiseren. Meer weten? Lees het infosheet en attendeer je gemeente!

Koppel jij de koppelkans

… en koppel je deze aanpak ook aan andere beleidsterreinen? Bijvoorbeeld aan het autoluw maken met subsidie vanuit het Schone Lucht Akkoord, of aan je wijkaanpak vanuit het Gezond en Actief Leven Akkoord? Of met het vergroenen van de omgeving vanuit klimaatadaptatiebeleid?

Ook onderzoek doen is natuurlijk een optie! Dien een voorstel in bij AWGL en/of houdt de website van ZonMw in de gaten voor een nieuwe ‘impuls’-subsidie die eind april bekend wordt gemaakt.

 

April 2024

Wil je graag up-to-date blijven met alle nieuwtjes, schijf je dan hier in!