Onlangs organiseerde het programma GezondIn van Platform31 en Pharos een uitgebreid webinar over de gezonde leefomgeving, met bijzondere aandacht voor gezondheidsachterstanden. Een programma wat met verschillende onderzoekspresentaties en een stevige link naar de praktijk goed bij onze AWGL past.

We nemen je mee door het programma: Het webinar trapte af met Karen Hosper van Pharos die een uitgebreide toelichting geeft op het onderzoek Leefomgeving en gezondheidsverschillen. Maarten Hoorn van Platform31 sprak vervolgens over de kennissynthese Gezonde leefomgeving in kwetsbare wijken.

Daarna was er aandacht voor het programma Zwolle Gezonde Stad, met een presentatie door Ingrid Bakker van Hogeschool Windesheim. De sessie rond af met een presentatie over het data-instrument Gezonde Stad Index van het adviesbureau Arcadis, door Eke Schins-Derksen van Arcadis.

Via de website van Platform 31 zijn op de pagina Impact van de leefomgeving op gezondheidsverschillen en stress alle presentaties (los van elkaar, handig!) terug te kijken.

Via deze link bekijk je de volledige twee uur ineens. Dan inclusief de reflectie door Marieke Zwaving, strateeg gezonde stad en regio bij gemeente Groningen.

Wil je graag up-to-date blijven met alle nieuwtjes, schijf je dan hier in!