We hebben weer een podcast gevonden met leuke en leerzame inhoud: In Podcast31 praten experts en ervaringsdeskundigen over actuele vraagstukken en slimme aanpakken waarmee bestuurders, beleidsmakers en uitvoerders in stad en regio direct aan de slag kunnen. Ook op het gebied van gezonde leefomgeving.

Kennis- en netwerkorganisatie Platform31 en onderzoeksinstituut IVO koppelen beleid, praktijk en wetenschap in Podcast31. Binnen deze podcast komen ook verschillende interessante afleveringen over de gezonde leefomgeving aan bod. We hebben er een paar voor je uitgelicht. De link naar Podcast31 vind je onderaan dit bericht.

Podcast - Groen loont: gezonde leefomgeving in aandachtswijken

Welke kennis is beschikbaar over groen en welke gezondheidsdoelen levert groen op? Waarom moeten we juist inzetten op groen in lage SES wijken? Wat is bekend uit onderzoek en hoe vertaal je dit naar de beleid en praktijk. Gaat een groennorm als de 3 – 30 – 300 helpen (uitzicht op 3 bomen uit je raam, 30% bladerdek in de buurt en op 300 m afstand een park)? Deze podcast belicht de meerwaarde van groen voor de gezondheid, en die gezien de klimaatopgave ook zo welkom is.

Luisterartikel - Schoolgebouwen aardgasvrij, energieneutraal en circulair verbouwd

Hoe kun je je basisschool klimaatneutraal en circulair renoveren? En daarmee een aardgasvrij gebouw met een gezond binnenklimaat creëren? Binnen het innovatieprogramma Aardgasvrije en frisse basisscholen onderzoeken basisscholen hoe zij hun gebouw duurzaam en aardgasvrij kunnen renoveren. In dit luisterartikel hoor je hoe basisschool De Kameleon in Haarlemmermeer het aanpakt. Meer weten over het programma Aardgasvrije en frisse basisscholen? Kijk dan op www.platform31.nl of op www.aardgasvrijescholen.nl. Het voorgelezen artikel is eerder gepubliceerd in ROmagazine.

Webinar terugluisteren - Korte voedselketens en de gemeente

Korte voedselketens kunnen in potentie bijdragen aan een duurzame voedselvoorziening, gezonde leefstijl en florerende economie. Dit gaat niet vanzelf. Initiatieven in de korte keten roeien vaak tegen de stroom in. Continuïteit en opschaling blijken vaak lastig. Als gemeente kun je verschillende stappen zetten om het produceren en consumeren van voedsel in korte ketens te stimuleren en ondersteunen. In dit webinar krijg je inspiratie hoe.

Podcast - Armoede en sociale cohesie in de wijk

Gordijnen aan de straatkant al maanden dichtgetrokken. Kinderen zonder ontbijt op school. De thermostaat steeds lager. Armoede dringt diep door in de persoonlijke levenssfeer, tot in het lichaam aan toe. Een kind in een arm gezin leeft tot wel vijftien jaar korter in goede gezondheid. In deze Podcast31 praten we met drie experts over de aanpak armoede in de wijk, met aandacht voor gezondheid en sociale cohesie.

Zelf luisteren

Zin in? Zoek jouw podcast van Podcast 31 op in hun kanaal Apple Podcasts of Podcast on Spotify.

Vond je een andere aflevering erg informatief? Of ken je nog een andere podcast die interessant is voor onze community?
Laat het ons weten, dan delen we je tip!

 

April 2023

Wil je graag up-to-date blijven met alle nieuwtjes, schijf je dan hier in!