Veel van onze kennispartners bieden in het zomerseizoen (korte) cursussen aan op (post)academisch niveau. Een geweldige manier om je kennis up to date te houden, of zelfs wat hoger te tillen. Bekijk hier het aanbod van 2024.

IRAS Summerschool Environmental & Occupational Epidemiology

Van 24 juni tot 5 juli 2024  organiseert het Institute for Risk Assessment Sciences (IRAS) van Universiteit Utrecht de summerschool “Environmental & Occupational Epidemiology”. Een cursus voor gevorderden, waarin onderwerpen als onderzoeksdesigns, ruimtelijke epidemiologie, blootstellingskarakterisering en risico perceptie aan bod komen. Dit alles aan de hand van actuele voorbeelden uit de arbeids- en milieu-epidemiologie.
Voor meer informatie en aanmelden kijk je op de website Utrechtsummerschool.nl.

NSPOH bij- en nascholing

De NSPOH biedt de specialisatieopleiding voor artsen Medische Milieukunde. Enkele modules worden ook opengesteld voor GGD-medewerkers fysieke leefomgeving/Milieu & Gezondheid. Hieronder een paar tips. Klik door naar de website van NSPOH voor meer informatie en aanmelden. Let op: er zijn nog maar een paar plekken beschikbaar!

Op de website van het NSPOH vind je ook veel cursussen die gericht zijn op professionele vaardigheden. Het bekijken waard!

Erasmus Summerschool klimaat en infectieziekten

Van 12 tot en met 16 augustus 2024 is bij Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam de summerschool “One health approaches to study climate sensitive infectious diseases” te volgen. Gericht op beginnende en licht gevorderde onderzoekers die meer willen weten over infectieziektenaspecten in het veranderende klimaat. Meer informatie en inschrijven kan via International Summer School 2024 - Convergence.

Erasmus Summerschool cursussen van het Netherlands Institute for Health Sciences (NIHES)

De Netherlands Institute for Health Sciences (NIHES) van Erasmus MC organiseert verschillende relevante cursussen voor gevorderden als summerschool. Vooral het aanbod op het gebied van epidemiologie is aan te bevelen. Ze zijn momenteel druk bezig met het opstellen van het programma. Kijk voor meer informatie, de data en inschrijven op erasmussummerprogramme.nl.

Wageningen Universiteit Summerschool Climate Information for Adaptation

Wageningen Universiteit biedt een vijfdaagse cursus waarin je leert hoe je goed kunt omgaan met klimaatverandering. Met een licht activistische inslag biedt de cursus je inspiratie om positieve veranderingen in je vakgebied te realiseren. De cursus vindt plaats van 3 tot 7 juli 2024. Voor meer informatie en inschrijven kijk je op Summer School Climate Information for Adaptation - WUR.

Wageningen Universiteit On-campus: Leefstijlverandering in preventie en zorg

Op 10 september 2024 vindt deze eendaagse cursus plaats gericht op wetenschappelijke kennis over de invloed van voeding op onze gezondheid. Lees meer op Cursus Leefstijlverandering in preventie en zorg - WUR.

Online cursussen

En heb je deze zomer geen tijd? Dan is een van deze wat meer laagdrempelige online cursussen wellicht wat voor jou. Iets minder diepgravend meestal, en je volgt ze op een moment wat jou goed uitkomt! Onze partners bieden overigens nog veel meer MOOC’s (Massive Open Online Course). Kijk eens rond op hun websites of er iets van je gading bij zit!

Erasmus MOOC open research

Geïnteresseerd in Open Science? Wil je meer weten over open acces, of over open data of materials? Verschillende Rotterdamse specialisten ontwikkelden de MOOC ‘A starter’s guide to Open Science’. Je vindt er ook een module over open education, die gaan we deze zomer zelf ook eens bekijken! Lees verder op: Open Science MOOC | Erasmus University Rotterdam.

Wageningen University MOOC Urban rewilding: restore your local ecosystem

Een laagdrempelige cursus gericht op het creëren van een meer leefbare en duurzame leefomgeving in de stad. Deze cursus startte in februari, dus een certificaat halen kan niet meer. Maar tot half mei is het lesmateriaal nog wel beschikbaar. Meer weten? Kijk op  MOOC Urban rewilding: restore your local ecosystem - WUR.

We horen graag hoe het was!

Heb je een cursus gevolgd? Of een interessante MOOC? We horen graag van je hoe het was. Zo kunnen we onze community steeds betere scholingstips geven!


April 2024

Wil je graag up-to-date blijven met alle nieuwtjes, schijf je dan hier in!