Buurtbewoners in gesprek

Op woensdag 27 november 2024 organiseren we het lunchwebinar Onderzoek doen met bewoners (uit aandachtswijken). Tijdens dit webinar delen Hadewych Cliteur (Pharos), Marjolein Stoopendaal, en Ike Kroesbergen (GGD West-Brabant) hun inzichten en praktijkervaringen.

Sterke, effectieve samenwerking met bewoners

Er is een wisselwerking tussen sociaal-economische status, woonomgeving en gezondheid. De ongelijkheid tussen wijken en gebieden groeit. Maar door verbeteringen in de leefomgeving kunnen deze verschillen worden verkleind. Een duurzame samenwerking met bewoners speelt hierbij een belangrijke rol. Hoe bouw je een sterke, effectieve samenwerking op?
Hadewych Cliteur, strategisch adviseur Gezond in bij Pharos en lid van de ZonMw-programmacommissie Gezonde Leefomgeving Integrale Aanpak neemt jullie hier tijdens  het webinar in mee.

Ervaringen onderzoek met ervaringsdeskundigen in energiearmoede

Onderzoekers delen hun ervaringen van de co-design aanpak uit het AWGL-project ‘Op zoek naar verbinding: energiearmoede én gezond binnenmilieu’. In dit project werkten zij samen met ervaringsdeskundigen in energiearmoede. Ze onderzochten mét hen aan de vraag hoe beleid en praktijk van gemeenten, energieklussers en woningcorporaties kan bijdragen aan een gezondere aanpak van energiearmoede en verduurzaming. Met aandacht voor een gezond binnenmilieu.
In het webinar gaan Marjolein en Ike, onderzoekers bij GGD West-Brabant, in op hun ervaringen bij het onderzoek doen samen met deze ervaringsdeskundigen. En delen ze tips over hoe zij de samenwerking gaandeweg het onderzoek wisten te verbeteren.
Als je  geïnteresseerd bent in de inhoudelijke resultaten van het project, vind je deze hier.

Inschrijven

Kom je ook? Schrijf je in!
Dit webinar wordt georganiseerd voor medewerkers aan de 25 ZonMw-projecten in het Programma Gezonde Leefomgeving Integrale Aanpak. We stellen het webinar ook open voor medewerkers van GGD’en en onderzoekers.

 

Dit webinar wordt mede mogelijk gemaakt door ZonMw, programma Gezonde Leefomgeving Integrale Aanpak.

Wil je graag up-to-date blijven met alle nieuwtjes, schijf je dan hier in!