Verbinden de gemeenten in jouw regio al het beleid op het gebied van armoede, verduurzaming, gezondheid en gezond wonen? Op 9 april organiseert de Atlas Leefomgeving een inspiratiesessie waarin onze onderzoekers ingaan op de noodzaak van deze verbinding. Zij focussen daarbij op mensen in energiearmoede.

Op 9 april 2024 15:30 – 16:30 u organiseert Atlas Leefomgeving een online inspiratiesessie over het AWGL onderzoek ‘Op zoek naar verbinding: energiearmoede én een gezond binnenmilieu’.

Onderzoeker Marjolein Stoopendaal (GGD West-Brabant) vertelt je de laatste ontwikkelingen vanuit het AWGL-project wat zij uitvoert. Ze vertelt waarom het zo belangrijk is om gezondheid mee te nemen binnen het gemeentelijke verduurzamings-, armoede- en/of gezondheidsbeleid. Samen met inwoners die leven in energiearmoede is een informatieproduct ontwikkeld. Dit product helpt hen om energie te besparen, zonder dat dit ten koste gaat van een gezond binnenmilieu. Linda Blous (Brabantse GGD’en) deelt in deze sessie voor het eerst het prototype.
Linda en Marjolein gaan daarnaast graag in gesprek met jullie: hoe zijn gemeenten bezig met energiearmoede? En hoe kun je de verbinding met gezondheid versterken?

Voor wie?

Deze online inspiratiesessie is bedoeld voor iedereen binnen een gemeente die zich bezighoudt met (energie)armoede, het sociale domein, gezondheid, verduurzaming of energieklussers. Dus roepen wij jou als GGD’er op om jouw gemeenten hierop te attenderen.

Ben jij benieuwd naar de nieuwste opgedane ervaringen en uitkomsten van dit project? Lees dan verder op de projectpagina van dit onderzoek. Voor meer informatie over de inspiratiesessie: kijk op de website van Atlas Leefomgeving en meld je aan via deze link.
Ook als je niet bij een gemeente werkt ben je welkom!

 

Maart 2024

Wil je graag up-to-date blijven met alle nieuwtjes, schijf je dan hier in!