Fietsen is gezonder is dan autorijden: het zorgt voor meer bewegen, meer ontmoeten en minder uitstoot van luchtverontreiniging, CO2 en geluid. Als je meer wilt weten over hoe fietsgebruik verder te stimuleren en veiliger te maken, dan is het CROW-fietsberaad een goede bron van informatie.

CROW-fietsberaad is het kenniscentrum voor fietsbeleid. Zij houden zich bezig met de ontwikkeling, verspreiding en uitwisseling van praktijkgerichte kennis voor fietsbeleid. CROW-Fietsberaad richt zich op een brede doelgroep: iedereen die direct of indirect betrokken is bij de ontwikkeling en uitvoering van fietsbeleid.

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en van alle bijeenkomsten die worden georganiseerd via CROW? Dan is de nieuwsbrief misschien iets voor jou: nieuws over onderzoeken naar fietsen, fietsstimuleren, verkeersveiligheid, beleid, campagnes ed. Je schrijft je in via Nieuwsbrieven - Fietsberaad

Een fietsvriendelijke leefomgeving bij AWGL

In het onderzoek ‘De impact van verlagen maximum snelheid in de bebouwde kom’ werd duidelijk dat een snelheidsverlaging binnen de bebouwde kom niet aantoonbaar zorgt dat mensen vaker de fiets pakken. Wel neemt de verkeersveiligheid flink toe. En verrassend genoeg niet alleen in de straten waar de lagere snelheid van toepassing is; in meerdere gevallen zagen onderzoekers ook een positief effect in de straten daar omheen.

 

Juni 2024

Wil je graag up-to-date blijven met alle nieuwtjes, schijf je dan hier in!