Hoe verminder je gezondheidseffecten van klimaatverandering? Wat kan je daar aan bijdragen vanuit GGD-afdelingen zoals jeugdgezondheidszorg, infectieziektebestrijding, gezondheidsbevordering of milieu&gezondheid? Wat kunnen gemeenten doen? Deze vragen staan centraal in het project ‘Klimaatadaptatie en Gezondheid’.

Het project ‘Klimaatadaptatie en Gezondheid’ brengt gezondheidseffecten van klimaatverandering onder de aandacht bij GGD’en en gemeenten. Er is een handreiking geschreven voor GGD’en met adviezen over het verminderen van gezondheidseffecten van klimaatverandering. Afgelopen december werd de eerste versie van deze handreiking afgerond en beschikbaar gesteld voor medewerkers van GGD’en.

De handreiking is te vinden op GGD GHOR Kennisnet: Klimaatadaptatie | GGD GHOR Kennisnet.
In deze fase is de handreiking bedoeld voor gebruik door GGD’ers.

Jennie Odink, projectleider:
"Heb je vragen of opmerkingen over de handreiking, of heb je vanuit jouw praktijk suggesties om ‘m te verbeteren, dan horen we dat graag!"  Neem hier contact op

De komende tijd gaat de projectgroep met verschillende GGD-teams en gemeenten in gesprek om gezondheidseffecten van klimaatverandering onder de aandacht te brengen en te laten zien wat je daar aan kunt doen. Dit levert ook waardevolle input op voor bijstelling van de handreiking. Gebruik voor de laatste versie van de handreiking altijd de toegang via GGD GHOR Kennisnet.

Meer over dit project, de activiteiten in de komende tijd en wanneer je de handreiking ook buiten de GGD-wereld beschikbaar komt lees je op onze projectpagina.

 

Februari 2024

Wil je graag up-to-date blijven met alle nieuwtjes, schijf je dan hier in!