Wij knijpen er even tussenuit om tot rust te komen en op te laden. Maakt de zomerluwte dat je juist wel zin hebt in wat verdieping of verbreding? Dan zetten we hier speciaal voor jou nog een paar mooie tips op een rijtje. Een fijne, ontspannen zomer gewenst namens de Academische Werkplaats Gezonde Leefomgeving! In september zijn we weer op volle sterkte terug.

Nieuwe themasite: Gezonde Stedelijke Leefomgeving

In een eerder nieuwsbericht tipten we je al eens een aantal interessante artikelen op Stadszaken.nl. Intussen bracht Stadszaken in samenwerking met Stedelijk Interieur en Groen een themasite online gericht op de groene, gezonde leefomgeving. Lees je mee op Gezonde Stedelijke Leefomgeving?

Gezonde Stedelijke Leefomgeving: “Op deze themasite presenteren we de bewijslast in de vorm van inspirerende verhalen en bundelen we praktische vakinformatie van onze journalisten uit onze titels Groen, Stedelijke Interieur en Stadszaken.nl. “

IRAS bij BNR Nieuwsradio

BNR Nieuwsradio deed twee interessante interviews met Roel Vermeulen en Lidwien Smit van het Institute for Risk Assessment Sciences van Universiteit Utrecht, gewaardeerde partner van onze AWGL. De interviews zijn terug te luisteren via de website van BNR:

En als je daar bent is het zeker de moeite waard om nog even door te klikken, want er staan nog veel meer mooie (korte) podcasts. Zoals bijvoorbeeld dit onderzoek naar de geur van de natuur: Onderzoekers willen weten wat de geur van de natuur met onze hersenen doet.

Erasmus Summer Programme (NIHES)

Van 5 tot 23 augustus biedt het zomer programma van Erasmus MC studenten, onderzoekers en professionals de kans om fysiek bij Erasmus MC trainingen te volgen in kwantitatief medisch en gezondheidskundig onderzoek op Master/PhD niveau. Meer over de cursussen op verschillende niveaus vind je op erasmussummerprogramme.nl.
Let op: de inschrijving voor de eerste week eindigt op 22 juli.

Bij- en nascholingsmodulen NSPOH

NSPOH biedt regelmatig interessant scholingsaanbod Medische Milieukunde. Zo starten in september bijvoorbeeld de modules ‘Toxicologie voor de medische milieukunde: Risk Assessment’ en 'Gezondheidskundige beoordeling van luchtverontreiniging door fijnstof'. Kijk voor meer informatie op de website van NSPOH.

(Online) congres ISEE

Van 25 tot 28 augustus vindt het congres van de International Society for Environmental Epidemiology plaats, en deze kun je ook online volgen. Als AWGL ondersteunen we je online deelname met een financiële tegemoetkoming én een digitale meeting room waar we voorafgaand, ondertussen en na afloop met AWGL-deelnemers uitwisselen. Lees hier meer over het evenement, daar vind je ook de link voor inschrijving bij ISEE en de voorwaarden voor een bijdrage van AWGL.

 

Juli 2024

Wil je graag up-to-date blijven met alle nieuwtjes, schijf je dan hier in!