Benieuwd wat er allemaal komt kijken bij onderzoek van de GGD naar overlast van omwonenden van een fabriek? En hoe ervaren bewoners in de omgeving van een vliegveld de geluidhinder en slaapverstoring door vliegverkeer? Twee leerzame praktijkvoorbeelden van hinder en monitoring die aan bod kwamen op ons symposium. Heb jij ze gemist omdat je in een parallelle sessie zat? Of kon jij of je collega niet aanwezig zijn? Dan kan je de presentaties nu tijdens het webinar alsnog volgen.

De Academische Werkplaats Gezonde Leefomgeving organiseerde op 13 oktober het Symposium Gezonde Leefomgeving. Op het symposium waren vier parallelle sessies met presentaties. Niet alle aanwezigen konden dus alle presentaties bijwonen. En niet alle geïnteresseerden konden op het symposium aanwezig zijn. Daarom organiseren we een serie van lunchwebinars waarop een deel van onze presentaties nogmaals aan bod komen.

6 februari 2023: Hinder en Monitoring

Manon Vaal van GGD Gelderland-Midden presenteert haar onderzoek naar geurhinder van een papierfabriek. Over de monitoring van de waarneming van geur via vragenlijsten en een app over effecten op de gezondheid en geurbeleid.

Anne Meerdink van GGD GHOR Nederland en Tjitske Sijbrandij van GGD Fryslân geven een presentatie over de monitoring van hinder van vliegverkeer. Hoeveel geluidhinder en slaapverstoring is er rond vliegvelden? Welke aanbevelingen volgen uit dit onderzoek?

Na de presentaties is er ruim tijd voor discussie met elkaar. Het webinar is bedoeld voor medewerkers van GGD’en en kennisinstellingen.

Kom je ook? Meld je hier aan, dan sturen we de link.

Wil je graag up-to-date blijven met alle nieuwtjes, schijf je dan hier in!