In het onderzoek ‘Leren van respons van overheden bij langdurige blootstelling aan verontreinigingen’ spreken de onderzoekers met praktijk experts, wetenschappers en inwoners. Zo hopen zij inzicht te krijgen in de reacties en impact van overheden wanneer inwoners zich zorgen maken over vervuilende industrie aan de hand van actuele casuïstiek.

Op basis van interviews met praktijkexperts en wetenschappers, literatuuronderzoek en focusgroepgesprekken met zowel experts als inwoners reflecteren de onderzoekers op hoe overheden optreden bij langdurige verontreiniging. De onderzoekers verwachten op basis van dit onderzoek aanbevelingen te kunnen doen aan GGD’en over hoe om te gaan met langdurige verontreinigingen. En hoe zij hun gemeenten beter kunnen adviseren over effectieve beleidsstrategieen in zulke gevallen.

Het PFAS dossier in de GGD-regio Zuid-Holland Zuid geeft een goede aanleiding om onder de loep te nemen welke beleidsstrategieën overheden en GGD’en toepassen bij dergelijke langdurige verontreinigingen. De onderzoekers hopen de resultaten van dit onderzoek ook toe te kunnen passen in de GGD-advisering over deze langdurige verontreiniging aan gemeenten en omwonenden.

Wil je meer weten over dit project? Lees verder op de projectpagina.

 

Oktober 2024

Wil je graag up-to-date blijven met alle nieuwtjes, schijf je dan hier in!