ZonMw programma

Voor het ZonMw-programma ‘Gezonde Leefomgeving Integrale Aanpak’ verzorgen we de doorlopende evaluatie van een flink aantal projecten over gezonde leefomgeving. Dit maakt deel uit van het samen leren en kennis (door)ontwikkelen binnen het Programma Gezonde Leefomgeving (PGLO). Om een duidelijk beeld te geven van het PGLO en wat het ZonMw-programma GLIA daar mee te maken heeft, organiseerden we een webinar dat je nu kunt terugkijken.

In het ZonMw-programma Gezonde Leefomgeving Integrale Aanpak (GLIA) staat het samen leren en het (door)ontwikkelen van kennis centraal. Het programma is onderdeel van het bredere Programma Gezonde Leefomgeving (PGLO) dat ZonMw en RIVM uitvoeren in opdracht van het ministerie van VWS. 

Webinar terugkijken: Programma Gezonde Leefomgeving

Wil je een goed beeld krijgen van het Programma Gezonde Leefomgeving (PGLO), het ZonMw-programma Gezonde Leefomgeving Integrale Aanpak (GLIA) en welke raakvlakken en interacties het heeft met AWGL?
Op dinsdag 17 september 2024 organiseerden we samen met RIVM en ZonMw het webinar Programma Gezonde Leefomgeving. Lees meer of kijk het webinar terug via deze link.

 

Project van start: Evaluatie ZonMw programma Gezonde Leefomgeving

De AWGL evalueert 25 projecten in het ZonMw-programma ‘Gezonde Leefomgeving Integrale Aanpak’ en kiest hierbij voor een aanpak van lerend monitoren en overkoepelend evalueren. We doen dat samen met Platform31 en Pharos. Medewerkers van een aantal aan de AWGL deelnemende GGD’en dragen bij aan de uitvoering. Evenals ons coördinatieteam.

Met onze partners voeren we tussen zomer 2024 en oktober 2025 een doorlopende, lerende van de projecten evaluatie  uit. De leerpunten die daaruit naar voren komen delen we op verschillende manieren. Ook organiseren we webinars die zijn geïnspireerd op gedeelde of terugkerende uitdagingen en dilemma’s.

Benieuwd? Bekijk hier de projectpagina en lees wat we precies van plan zijn!

 

Wil je graag up-to-date blijven met alle nieuwtjes, schijf je dan hier in!