Hoorde jij na afloop van ons symposium ook zo veel collega’s praten over de ‘gezondste wijk’ náást een snelweg? En zou jij die interessante presentatie over de gezondheidsimpact van verkeer als we allemaal elektrisch gaan rijden niet ook graag horen? Mogelijk heb ook jij deze presentaties gemist omdat je op ons symposium bij een parallelsessie was. Of misschien was je er wel en wil je je collega’s attent maken op de mooie inzichten die je opdeed bij de presentaties van Imke en Janneke?

De Academische Werkplaats Gezonde Leefomgeving organiseerde op 13 oktober het Symposium Gezonde Leefomgeving. Op het symposium waren vier parallelle sessies met presentaties. Niet alle aanwezigen konden dus alle presentaties bijwonen. En niet alle geïnteresseerden konden op het symposium aanwezig zijn. Daarom organiseren we een serie van lunchwebinars waarop een deel van onze presentaties nogmaals aan bod komen.

19 december 2022: Stedelijke Omgeving

Imke van Moorselaar van GGD Amsterdam presenteert zijn onderzoek naar de impact op luchtkwaliteit en geluid van uitstootvrij wegverkeer. Is elektrisch verkeer dé oplossing voor de luchtkwaliteitsproblemen en geluidsproblemen door het wegverkeer in onze steden?

Janneke Mikkers van GGD Haaglanden geeft een presentatie over de GGD advisering bij de aanleg van de ‘gezondste stadswijk van de Randstad’ vlakbij een snelweg en een drukke verkeersader. Over de spagaat waar je als GGD in terecht komt als er een nieuwe wijk wordt gebouwd op een zwaarbelaste locatie.

Na de presentaties is er ruim tijd voor discussie met elkaar. Het webinar is bedoeld voor medewerkers van GGD’en en kennisinstellingen.

Kom je ook? Meld je hier aan, dan sturen we de link.

 

December 2022

Wil je graag up-to-date blijven met alle nieuwtjes, schijf je dan hier in!