Benieuwd of je de ‘gezondste wijk’ náást een snelweg kunt bouwen? Of wil je weten wat de gezondheidsimpact is van verkeer als we allemaal elektrisch gaan rijden? Voor wie het had gemist gaven Imke en Janneke hun presentaties van ons symposium opnieuw in een lunchwebinar. Kon je ook daar niet bij zijn? Kijk dan hier de presentaties terug.

De Academische Werkplaats Gezonde Leefomgeving organiseerde op 13 oktober het Symposium Gezonde Leefomgeving. Op het symposium waren vier parallelle sessies met presentaties. Niet alle aanwezigen konden dus alle presentaties bijwonen. En niet alle geïnteresseerden konden op het symposium aanwezig zijn. Daarom organiseren we een serie van lunchwebinars waarop een deel van onze presentaties nogmaals aan bod komen.

 

Terugkijken: 19 december 2022 - Stedelijke Omgeving

 

‘Uitstootvrije mobiliteit. Resterende milieubelasting voor luchtkwaliteit en geluid in de stedelijke omgeving’

Imke van Moorselaar van GGD Amsterdam presenteerde zijn onderzoek naar de impact op luchtkwaliteit en geluid van uitstootvrij wegverkeer. Is elektrisch verkeer dé oplossing voor de luchtkwaliteitsproblemen en geluidsproblemen door het wegverkeer in onze steden?

 

'De gezondste wijk op een drukke, geluidbelaste locatie? De GGD aanpak voor een nieuwbouwlocatie’

Janneke Mikkers van GGD Haaglanden gaf een presentatie over de GGD advisering bij de aanleg van de ‘gezondste stadswijk van de Randstad’ vlakbij een snelweg en een drukke verkeersader. Over de spagaat waar je als GGD in terecht komt als er een nieuwe wijk wordt gebouwd op een zwaarbelaste locatie.

 

Webinar Hinder en Monitoring 6 februari 2023

Op maandag 6 februari vond een tweede webinar plaats in deze serie, met presentaties binnen het thema Hinder en Monitoring. Ook deze is terug te kijken op onze website.

 

December 2022

Wil je graag up-to-date blijven met alle nieuwtjes, schijf je dan hier in!