Luistertip Podcastserie

Nederland gaat op de schop en de ruimte is schaars. Er zijn grote opgaven in de ruimtelijke ordening, natuur, voedsel, wonen, reizen, werken en energie. Hoe ziet Nederland er uit in 2050? Hoe komen we dan aan onze energie? Gaan we echt veel minder reizen? Hoe zorgen we voor een huis voor iedereen?

Online tool biedt inzicht in lokale emissies en concentraties lucht

In het kader van het Schone Lucht Akkoord heeft onze samenwerkpartner RIVM het onderzoeksproject 'Bronbijdragen luchtverontreiniging op lokaal niveau' (GCN-project) doorontwikkeld tot een online-tool. Hierin zijn de resultaten per gemeente direct in te zien.

Terug in de collegebanken

Ben je nog niet uitgeleerd en wil je jouw wetenschappelijke kennis verder verdiepen? Veel universiteiten bieden een speciaal cursusaanbod voor niet-studenten. Graag attenderen we je op de summerschool van IRAS (Universiteit Utrecht) en van de Erasmus Universiteit. En op de diverse cursussen voor professionals van onze wetenschappelijke partners Radboud Universiteit en Wageningen Universiteit&Research.  

Artikel uit over ‘GGD Rekentool Luchtkwaliteit en Gezondheid’

In Tijdschrift Lucht verschijnt deze maand het artikel ‘Hoe bereken je de gezondheidswinst van verbeterde luchtkwaliteit?’ van Rik van de Weerdt, Ulrike Gehring en Saskia van der Zee. Het artikel maakt ons project ‘GGD Rekentool Luchtkwaliteit en Gezondheid’ bekend bij een groter publiek.

Nieuw project: Verkoeling bij hitte

In deze hete week kondigen wij een passend nieuw onderzoeksproject aan: Verkoeling bij Hitte. Kunnen we genoeg verkoeling vinden op warme dagen? En welke factoren bepalen dat?

Luistertip RIVM Podcast

In deze tijd van het jaar zijn er weinig (bij)scholingsbijeenkomsten. Wil je graag bijblijven? Onderbreek je lange dag achter de computer eens met een gezonde wandeling. En doe dan je oortjes in en word ondertussen bijgepraat.

Wil je graag up-to-date blijven met alle nieuwtjes, schijf je dan hier in!