De Academische Werkplaats Gezonde Leefomgeving organiseerde op donderdag 7 december 2023 het symposium ‘Gezonde Leefomgeving voor iedereen’. Lees hier verder over wat er werd gepresenteerd.

We trapten de dag af met een algemene introductie van onze werkplaats. Daarna was er ruim tijd voor de presentatie van de resultaten van ons project ‘Voeding, Gezin & Buurt’. Zij lieten uitgebreid zien hoe zij met kwalitatief onderzoek onder gezinnen die kampen met voedselonzekerheid helder kregen dat er vele factoren zijn waardoor zij het dagelijks kopen en koken van gezond voedsel als uitdagend ervaren.

Onze gast Lisanne Corpel van de Hogeschool van Amsterdam vertelde daarna hoe zij in het project ‘Thermo-Staat’ samen met inwoners metingen doen naar hitte in de woning en daarmee woningcorporaties proberen te bewegen tot maatregelen. Aansluitend introduceerde ons project 'Op zoek naar verbinding: energiearmoede én een gezond binnenmilieu' het onderzoek waar zij nu aan werken, en hoe de resultaten van het eerdere desktoponderzoek wat zij uitvoerden daarbij helpen.

Het plenaire deel sloten we af met een revue van AWGL-projecten die dit jaar werden afgerond.
Aansluitend konden onze bezoekers met een drankje in de hand met de onderzoekers in gesprek over de projecten:

Ook onze coördinatoren en leden van stuurgroep, Raad van Advies en Bestuur waren beschikbaar om in gesprek te gaan met de bezoekers. Er vonden waardevolle uitwisselingen plaats!

De powerpoints van de presentaties hebben we beschikbaar gemaakt via deze pagina.
Meer over de projecten lees je op de projectpagina’s (links hierboven ingevoegd).

 

December, 2023

Wil je graag up-to-date blijven met alle nieuwtjes, schijf je dan hier in!